Fülöp Henrik Nyílt forráskódú rendszerek 2022-2026

Mik ezek a területek pontosan? A megszerzett tapasztalataim többek között az alábbiakra fókuszálnak a jelen, és a jövő tekintetében:
Licenc menedzsment, Nyílt forráskódú rendszerek, Projektmenedzsment, Rendszer integráció, Rendszer konszolidáció, Rendszer üzemeltetés, Szerver virtualizáció, On-line szolgáltatások, Változásmenedzsment, WEB-es alkalmazásfejlesztés, E-payment, Tűz- és munkavédelem, Önkormányzati megoldások, Ügyviteli rendszerek, Egyedi alkalmazásfejlesztés.

Kiemelte egyik kedvenc szakterületét Fülöp Henrik:
“Fontos, hogy 2022-ben nagyobb teret adjunk, és felismerjük a nyílt forráskódú rendszerekben rejlő ágazati megoldások erejét!” (idézzük)

Nyílt forráskódú rendszerek 2022-2026

Napjainkban egyre jobban megfigyelhető az informatikai piacon, hogy a vállalatok döntéshozói, a licenc alapú kereskedelmi megoldások helyett alternatívaként nyílt forráskódú rendszerek bevezetését választják.
A nyílt forráskódú megoldásokra épülő technológiák támogatottsága, és szolgáltatási színvonaluk egyre növekszik, biztonságuk, valamint megbízhatóságuk pedig kifejezetten jónak mondható a megfelelően képzett rendszer operátorok, üzemeltető cégek kezében, amennyiben rendelkeznek a megfelelő szintű tudással, és gyakorlattal. A beszerzésére szánt költségek átgondolt felhasználásával, a szoftver, és hardver komponensek helyes megválasztásával az üzemeltetési minőség, és a biztonság mértéke jelentősen javítható alacsonyabb kiadások mellett is. A nyílt forráskódú rendszerek jóval kevesebb vírustámadásnak, és virtuális veszélynek vannak kitéve, mint kereskedelmi megfelelőik. Linux rendszerek által biztosított szolgáltatások állapotának felügyelete egyénre szabható, ezért az egyes speciális igények kezelése is könnyen megoldható. A nyílt forráskódú szoftverek lehetővé teszik az IT szervezeteknek a gyors bővítéseket, és szoftverrendszereik fejlesztését. Ezen felül csökken a függőség a különböző szoftverforgalmazóktól, készítőktől. A nyílt forráskódú szoftverek térhódítása mára teljesen elfogadott. Az Európai Bizottság 2008 márciusában megjelent ajánlása minden jövőbeni uniós fejlesztésnél a nyílt forráskódú, jól dokumentált szabványok előnyben részesítését jelöli meg. Az elmondottakon felül a Kormány a 1479/2011. (XII.23.) sz. határozatában döntött az egyes közigazgatási szervek nemzetközi szabványon alapuló elektronikus kommunikációjának egységesítéséről, a költséghatékony nyílt forráskódú irodai szoftverek részarányának növeléséről.

Fülöp Henrik Nyílt forráskódú rendszerek 2022-2026

Fülöp Henrik Nyílt forráskódú rendszerek 2022-2026


Fontos elmondani, hogy Ön nagy rendszerekhez is egyedülállóan sokakkal szemben hozzá mert nyúlni. 
Hogyan élte meg ezeket a kiemelkedően bonyolult kihívásokat? 
Egy igazán jó, tapasztalt csapattal vágtunk bele több, mint 10 éve a nagyobb IT rendszerek átalakításába, ezeken keresztül tanultuk meg az útvesztők hatalmát, és a működő migrációs struktúrák kiemelkedően hatékony eredményességét is.
Hogyan él a mindennapokban Fülöp Henrik egy ilyen többszörösen összetett, és bonyolult feladatok, felelősségek hátterében?
Egyszerűen élek, egyszerű elvek alapján végzem a közösségünk előrejutását szolgáló munkám:  
Testemben az erő, fejemben a logika, szívemben a hit és a szeretet, kezemben a mérleg, oldalamon a kard.